tagek

Ötvenötödik

2008.11.27. 18:38

„A megkötöttség és a felszabadulás között létezik egy olyan találkozási pont, amelyet (…) a beavatási rítusok rejtenek. Ezek az egyén vagy egész csoportok számára lehetővé tehetik a bennünk munkáló ellentétes erők egyesítését, és életünkben elérhetik az egyensúlyi állapotot.

 

A rítusok azonban nem nyújtják mindig vagy automatikusan ezt a lehetőséget. Az egyén vagy a csoport életének meghatározott szakaszához kapcsolódnak. Ha azonban nem értették meg, és nem alakítottak ki ennek megfelelően új életet, a pillanat tovatűnik. A beavatás olyan folyamat, amely az önalávetés rítusával kezdődik, majd a tartózkodás rítusával folytatódik, amit a megszabadulás rítusa követi. Ezen az úton haladva lesz képes az egyén összebékíteni személyisége konfliktusos elemeit. Olyan egyensúlyra tehet szert így, amely révén valódi emberré, önmaga urává válik. ”

 

*

*

*

Carl Gustav Jung

Szólj hozzá!

Címkék: idezet c g jung

A bejegyzés trackback címe:

https://napszag.blog.hu/api/trackback/id/tr541563467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása