tagek

Hetvennegyedik

2009.04.13. 19:07

„A kicsi kertjében minden, de minden megtermett. A gyöngyvirágtól, a krumplitól az íriszekig, és ő boldogan adta. Ha elmentem a háza előtt, odahívott, és valamit mindig átnyújtott a kerítésen. Onnan hoztuk a lonchajtásokat meg a vadszőlőágakat is bújtatni. A macskák vele aludtak, melegítették, ha hideg volt. Egyszer egy frissen tojt, meleg tojást adott. Tollasbabának hívta a tyúkokat. Három tyúkja volt. Imre bácsi mindig várta a testvéreit, olyankor boldogan mesélte, hogy mit vett a boltból, mit fog főzni. Jönnek a „bratyóim” – mondta átintegetve a kerítésen -, de nem jöttek.

 

Csak akkor, mikor már három napja halott volt, a díványra bukva feküdt, kezében a szatyor, amelybe vásárolt, és a macskák lerágták az arcáról a húst. A kutya csak vonított, nem mertek tőle belépni. Lelőtték a kutyát és a macskákat. Akkor jöttek a bratyók és mindent elvittek, ami mozdítható volt. Nem tudom, a tyúkokkal mi történt. A virágok elvadultak, kipusztultak. Péterék mondták, hogy visszakapták az Imre bácsinak címzett levelet, a borítékra írva: vissza a feladónak, a címzett meghalt.”

*

*

*

Polcz Alaine - Macskaregény

 

Szólj hozzá!

Címkék: idezet plocz alaine

A bejegyzés trackback címe:

https://napszag.blog.hu/api/trackback/id/tr341563486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása